Search the Community

Showing results for tags 'starting up'.

More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


  • Novawave
    • News and Updates
  • Novabench
    • Novabench Results
    • Novabench Issues, Features, Questions
  • General
    • General Chat
    • Tech Chat

Found 2 results

  1. Hey. I'm a very fresh user of Novabench, but the tool is awesome, mixing almost everything I could wish for benchmarking my PC. In the first place i want to say thank you for delivering such a product for free. The problem i'm experiencing right now is that Novabench appears to slow down my PC starting up. Originally I was thinking that this problem is caused by one of the Windows updates, but I performed Windows restoration using back-up image of 4-th April 2017, downloaded and installed all available updates and the issue didn't appear. In the meantime whenever I install Novabench, my PC starting up slows down dramatically (actually my system is completely run in SSD, so it doesn't take too long anyway, but i can easily notice that). I checked it several times installing and removing the program, and i can say almost certainly that the problem is arose when Novabench is installed. It seems to be related to Wi-Fi or kind of network part of the system, since Wi-Fi icon is staying in loading state for quite a while. I can run some programs though while this period (e.g. i can launch Chrome browser, but cannot launch Steam). Edit One more thing - it happens only when starting the system. If i just switch between users, the problem doesn't arise. Here my system and the software specs: Novabench Version: 4.0.3 - November 2017 (free) OS: Windows 7 Home Premium, Service Pack 1 Laptop Model: HP Pavillion dv7 6053er Network Adapter: Wi-Fi Broadcom 4314GN 802.11b/g/n 1x1 Driver Version: If you need anything else to address the issue, feel free to let me know! Best wishes,
  2. First of all thanks for the new version of NovaBench, very good work (and good that the CPU usage now goes up to 100%). Yet I want to report some error messages reported in the event log (I have Windows 8 with all the updates offered by Windows Update). When Windows starts I get three times the error ServiceHang with the following details: P1: NovabenchService P2: NovabenchService.exe" P3: P4: 10 P5: 2 P6: P7: P8: P9: P10: At the Windows startup I also have the peculiar effect that when I click on the Network symbol in the Charms>Settings the networks appear after some seconds delay. I think it started when I installed NovaBench 4 and I believe that it has to do with the mentioned error message. When I open NovaBench I have 4 or 5 errors in the style of "The open process for the service "ESENT" failed in DLL "C:\windows\system32\esentprf.dll"." I have the same error for the services/files Lsa/Secur32.dll, MSDTC/Msdtcuiu.dll, Wmiaprpl/Wmiaprpl.dll and (not always - probably because it is not always active) BITS/Bitsperf.dll. All the files are of course in the C:\windows\system32 folder. When I close NovaBench I have three times the error FaultTolerantHeap with the following details: P1: NovabenchGUI.exe P2: P3: 59AF6233 P4: 128 P5: P6: P7: P8: P9: P10: It isn't something crucial perhaps but you may want to have a look into these error messages (and it would be appreciated).