Search the Community

Showing results for tags 'gpu'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Novawave
    • News and Updates
  • Novabench
    • Novabench Results
    • Novabench Issues, Features, Questions
  • General
    • General Chat
    • Tech Chat

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • started by

    end


Last Updated

  • started by

    end


Filter by number of...

Joined

  • started by

    end


Group


Website URL


Location


Interests

Found 14 results

  1. SylarFR

    0 FPS WHY???

    When I test my gpu i get 0 fps, dont know why please help see the test file below teste gpu.nbr
  2. Chuckhole

    Problem running GPU test

    I get a "problem running this test. Try again or reinstall..." when running GPU test. I have Dell Precision 5520 laptop with both an Intel 630 integrated and an Nvidia Quadro M1200 GPU. I also get the following when searching the forum: Sorry, there is a problem Something went wrong. Please try again. Error code: EX1064
  3. Sjam Sjam

    Same GPU, less Framerate

    My Score : Intel Core i7-5700HQ running at 2.7GHz NVIDIA GeForce GTX 950M Microsoft Windows 10 Home 8GB RAM (Score: 163) - RAM Speed: 5592 MB/s CPU Tests (Score: 783) - Show details - Floating Point Operations/Second: 205297896 - Integer Operations/Second: 926574576 - Hashes Computed/Second: 1214575 GPU Tests (Score: 34) - 3D FPS: 116 Disk Tests (Score: 38) - Write Speed: 154 MB/s Then I looked around for the same GPU and I found this one : Intel Core i7-5700HQ running at 2.7GHz NVIDIA GeForce GTX 950M Microsoft Windows 10 Home 16GB RAM (Score: 235) - RAM Speed: 11655 MB/s CPU Tests (Score: 806) - Show details - Floating Point Operations/Second: 205387472 - Integer Operations/Second: 976399624 - Hashes Computed/Second: 1259946 GPU Tests (Score: 470) - 3D FPS: 1297 Disk Tests (Score: 47) - Write Speed: 207 MB/s It' s the exact same GPU but it has a 10x better framerate. What's going on here?
  4. Sjam Sjam

    Same GPU, less Framerate

    My Score : Intel Core i7-5700HQ running at 2.7GHz NVIDIA GeForce GTX 950M Microsoft Windows 10 Home 8GB RAM (Score: 163) - RAM Speed: 5592 MB/s CPU Tests (Score: 783) - Show details - Floating Point Operations/Second: 205297896 - Integer Operations/Second: 926574576 - Hashes Computed/Second: 1214575 GPU Tests (Score: 34) - 3D FPS: 116 Disk Tests (Score: 38) - Write Speed: 154 MB/s Then I looked around for the same GPU and I found this one : Intel Core i7-5700HQ running at 2.7GHz NVIDIA GeForce GTX 950M Microsoft Windows 10 Home 16GB RAM (Score: 235) - RAM Speed: 11655 MB/s CPU Tests (Score: 806) - Show details - Floating Point Operations/Second: 205387472 - Integer Operations/Second: 976399624 - Hashes Computed/Second: 1259946 GPU Tests (Score: 470) - 3D FPS: 1297 Disk Tests (Score: 47) - Write Speed: 207 MB/s It' s the exact same GPU but it has a 10x better framerate. What's going on here?
  5. I have a Nvidia GTX 1080 graphics card (Gigabyte G1 Gaming) and NovaBench is giving me a 39 GPU score (131 fps). This score is obviously wrong, as my 1080 is working normally in all my games. My primary monitor is running at 1440p at 144Hz and I have a second 1440p monitor at 60 Hz. When the GPU bench runs as part of the full test sequence it makes a small 800x600 window on my main monitor. If I run the GPU test separately from the main menu (1440 with 4x antialiasing) it runs full screen and gives me 1664 fps. 2/4/2017 4:47:32 PM Microsoft Windows 10 Pro Intel Core i73770K 3.50GHz @ 3501 MHz Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 1080 16325 MB System RAM (Score: 247) - RAM Speed: 14094 MB/s CPU Tests (Score: 845) - Floating Point Operations/Second: 206670688 - Integer Operations/Second: 1011776408 - MD5 Hashes Generated/Second: 1392235 Graphics Tests (Score: 39) - 3D Frames Per Second: 131 Hardware Tests (Score: 24) - Primary Partition Capacity: 111 GB - Drive Write Speed: 177 MB/s
  6. afcpatriots

    Dont understand SLI fully

    Hello Everyone, Im new to this forum so sorry if this is a repeat thread. Maybe I'm someone who bought into the hype that multiple GPUs would be better than one. I have 3 Nvidia gtx 980 cards. I am trying to find the best settings for maximum performance. I am really questioning my thought process on multi GPU's mostly because I seem to get better bench results when I have SLI disabled. So if I understand this correctly, SLI disabled means its not sharing the load between GPU's? Maybe I have some settings wrong.. I'm really not sure what the best tweaks would be for max performance. When I see that compared to others with the same setup as myself im scoring very poorly its a little depressing to say the least. My games look and play great. just wondering why I would be scoring so low... and if SLI enabled or disabled is the way to go. Thank you for any help in advance!!!
  7. Looking to optimize & utilize my GPU performance. Mac OS X 10.12.3, Intel Core i7 @ 4000 MHz, AMD Radeon R9 M395X Is there any issues that could be affecting my video card performance? My GPU score is always below average. The iMac has only been used about a month. I was using aftermarket 32 GB OWC/Other World Computing memory and kept receiving a freeze then reboot when using photoshop. Adobe says I have a video card issue but I have not experienced a freeze and reboot with the original 8gb memory that it came with. Didn't have any freezes with adobe illustrator or premiere. Currently the computer has 474.05 GB available out of 999.33 GB. Test Results: current 8GB factory ram: past 32GB of Patriot ram: I don't notice any lag with programs unless editing 4K video. Thank You for Your Time!
  8. https://novabench.com/view/1184176 Hi, I could use some help here. I replaced a bunch of parts to my computer and it all worked fine, but now my GPU is struggling from some reason that I can't figure out. Drivers are all up to date, and it never goes more than 40% over usage in games like fallout 4. I, for the life of me, cannot figure out what is wrong. Any help would be very appreciated. Here's my speccy too. http://speccy.piriform.com/results/YDy0TXNuXAv1bTAuhry8VLC
  9. Novabench can't detect my graphics card, i.e. NVIDIA GeForce 820M in my HP 15-r202tx Notebook (http://support.hp.com/in-en/document/c04526928).
  10. bluesyboy1

    MBPr shuts down during the test

    Hey folks, I'm new to this forum, so thanks for your patience with my ignorance. I've been experiencing abnormal shutdowns of my MBPr (mid-2012) whilst using Google Maps. Usually (but not always) the fan would go loud and then black screen. This was mostly on the Earth mode but more recently it happened with maps, too. I tried re-setting PRAM, SCM, etc., but nothing seems to have worked. I wanted to do some tests and thus discovered Novabench. During the test, when colour visualisations appeared (I don't know how this part of the test this is called), the Mac would crash—every single time. Any thoughts? Btw, attached is part of a screenshot which captures the last second of the test at which point the computer shut down. Many thanks, Pete P.S. My Mac was serviced three months ago because of the well-known video issue this line-up is having: https://www.apple.com/uk/support/macbookpro-videoissues/. Seems odd the problem would return?
  11. Hi, I am new to PC and used to use NovaBench on my MacBook Pro 15' Retina with a Discrete NVDIA GPU and it did a great job benchmarking it and reading the GPU. I now have a Lenovo Yoga 15', Intel Core i7 6500U, NVDIA GEForce 940M 2GB, 8GB Ram. The problem I get is that when I run the tests the program will not only not run the NVDIA GPU, but when I go to the "System Specifications" part of NovaBench it doesn't even show up being on my computer. Is there any help you can give me? Yes I went into the NVDIA Control Panel and made sure that NovaBench automatically uses the NVDIA Card. Thanks in advance for your help.
  12. So I tried like anything to make it use as much power as i could but when the bench starts for the gpu it starts with 2fps an then goes to 1200fps. The score is low and after this watching in HWMonitor the most GPU could go in the test was 56%. How can I make it to use more in the bench?
  13. Hey guys, just downloaded novabench, and it doesn't pick up my GPU? I'm new to this so I don't know if you can change it. I have a GTX 970 but it says Intel HD Graphics next to graphics. I don't know how to fix this so any help is appreciated. Thanks
  14. Hi New to forum and trying to work out why my wife's PC is clunky. I have downloaded latest NovaBench and it just loops on RAM Transfer Speed. Then fails: See the end of this message for details on invoking just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box. ************** Exception Text ************** System.IO.FileNotFoundException: The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E) at  .(Int32 , Int32 , Boolean , Int32 , Boolean ) at  .(Boolean ) at novabench3.frmTest.(Object , EventArgs ) at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e) at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e) at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent) at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks) at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m) at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m) at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m) at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m) at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m) at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam) ************** Loaded Assemblies ************** mscorlib Assembly Version: 2.0.0.0 Win32 Version: 2.0.50727.4234 (VistaSP2GDR.050727-4200) CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll ---------------------------------------- nb3 Assembly Version: 3.0.2.0 Win32 Version: 3.0.2.0 CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Novawave/NovaBench/nb3.exe ---------------------------------------- Microsoft.VisualBasic Assembly Version: 8.0.0.0 Win32 Version: 8.0.50727.4016 (NetFxQFE.050727-4000) CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/8.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll ---------------------------------------- System Assembly Version: 2.0.0.0 Win32 Version: 2.0.50727.4234 (VistaSP2GDR.050727-4200) CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll ---------------------------------------- System.Windows.Forms Assembly Version: 2.0.0.0 Win32 Version: 2.0.50727.4228 (VistaSP2GDR.050727-4200) CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll ---------------------------------------- System.Drawing Assembly Version: 2.0.0.0 Win32 Version: 2.0.50727.4230 (VistaSP2GDR.050727-4200) CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll ---------------------------------------- System.Runtime.Remoting Assembly Version: 2.0.0.0 Win32 Version: 2.0.50727.4016 (NetFxQFE.050727-4000) CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll ---------------------------------------- System.Configuration Assembly Version: 2.0.0.0 Win32 Version: 2.0.50727.4016 (NetFxQFE.050727-4000) CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll ---------------------------------------- System.Xml Assembly Version: 2.0.0.0 Win32 Version: 2.0.50727.4016 (NetFxQFE.050727-4000) CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll ---------------------------------------- System.Management Assembly Version: 2.0.0.0 Win32 Version: 2.0.50727.4016 (NetFxQFE.050727-4000) CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Management/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Management.dll ---------------------------------------- System.Deployment Assembly Version: 2.0.0.0 Win32 Version: 2.0.50727.4016 (NetFxQFE.050727-4000) CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Deployment/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Deployment.dll ---------------------------------------- TaskbarLib Assembly Version: 1.0.0.0 Win32 Version: 1.0.0.0 CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Novawave/NovaBench/TaskbarLib.DLL ---------------------------------------- ************** JIT Debugging ************** To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this application or computer (machine.config) must have the jitDebugging value set in the system.windows.forms section. The application must also be compiled with debugging enabled. For example: <configuration> <system.windows.forms jitDebugging="true" /> </configuration> When JIT debugging is enabled, any unhandled exception will be sent to the JIT debugger registered on the computer rather than be handled by this dialog box. Clicking continue just hangs (still on RAM transfer Speed) I can get a result if I Run Without GPU, score of zero for 3D graphics. I can't get result from System Information. So any solutions explanations appreciated - does she have missing software or just bad laptop? PS - It will be my fault either way ;)